100% Waste collectie van Capi

‘Waste is de toepasselijke nieuwe naam van de nieuwe lijn van in- en outdoor potten. De zijn namelijk 100% gemaakt van afval. Zo bestaat een Waste-pot uit gerecycled kurk, oude potten en zeeafval. Met Waste laat Capi zien dat het mogelijk is om met creatieve innovaties tot groene oplossingen te komen voor een maatschappelijk probleem. En dat allemaal in een design jasje. Ofwel: Grow a greener life.

Zeeafval

Eén van de grootste problemen ter wereld is de vervuiling van de oceaan. Het afval in de oceaan bestaat voor een groot deel uit oude visnetten. Het zijn dan ook de visnetten die worden verwerkt in de Waste collectie.

(Plastic) Kurk

Kurk is natuurlijk een milieuvriendelijke grondstof en daarmee 100% ecologisch verantwoord! Een ander voordeel is dat kurk ultralicht is, maar toch stevig en duurzaam. Hierdoor blijven de Capi potten het kenmerkende lichtgewicht behouden!

Oude, gerecyclede Capi potten

Capi vindt het belangrijk dat er geen onderdeel verloren gaat bij het maken van de potten. Bij het maken van de potten wordt de scherpe rand verwijderd en vermalen tot kleine deeltjes. Hier kunnen weer nieuwe potten van worden gemaakt!

Made in Holland collection

Het grootste deel van de Capi-collectie wordt geproduceerd in onze fabriek in Tilburg. Door middel van een eigen productieproces worden lichtgewicht bloempotten gemaakt, die 100% recyclebaar zijn en ook nog eens 10 jaar garantie hebben. De oranje binnenkant is de knipoog naar de productie in Tilburg, maar tevens ook een beschermende isolatielaag. Daardoor zijn de potten zowel hitte- als vorstbestendig.

Leer hier de Waste collectie kennen