98.6% Waste collectie van Capi

Waste is de toepasselijke nieuwe naam van de nieuwe lijn van in- en outdoor potten. De zijn namelijk 100% gemaakt van afval. Zo bestaat een Waste-pot uit gerecycled kurk, oude potten en zeeafval. Met Waste laat Capi zien dat het mogelijk is om met creatieve innovaties tot groene oplossingen te komen voor een maatschappelijk probleem. En dat allemaal in een design jasje. Ofwel: Grow a greener life. Deze potten zijn voorzien van het Recyclass certificaat en worden geheel CO2 neutraal geproduceerd in de fabriek in Tilburg.

Zeeafval

Eén van de grootste problemen ter wereld is de vervuiling van de oceaan. Het afval in de oceaan bestaat voor een groot deel uit oude visnetten. Het zijn dan ook de visnetten die worden verwerkt in de Waste collectie.

(Plastic) Kurk

De kurken zijn lichtgewicht en uitstekend om te recyclen in nieuwe producten. Zo ook de nieuwe 100% Waste bloempotten. Dankzij het lichte maar toch stevige materiaal blijven de bloempotten van Capi lichtgewicht. 

Oude, gerecyclede Capi potten

Capi vindt het belangrijk dat er geen onderdeel verloren gaat bij het maken van de potten. Bij het maken van de potten wordt de scherpe rand verwijderd en vermalen tot kleine deeltjes. Hier kunnen weer nieuwe potten van worden gemaakt!

Made in Holland collection

Het grootste deel van de Capi-collectie wordt geproduceerd in onze fabriek in Tilburg. Door middel van een eigen productieproces worden lichtgewicht bloempotten gemaakt, die 100% recyclebaar zijn en ook nog eens Lifetime Warranty hebben. De oranje binnenkant is de knipoog naar de productie in Tilburg, maar tevens ook een beschermende isolatielaag. Daardoor zijn de potten zowel hitte- als vorstbestendig.

Leer hier de Waste collectie kennen