Tips & Tricks

Vultip

Zorg dat het gat in de bodem niet verstopt raakt. Dit kan door gaas op de bodem te leggen. Zo kan het water weglopen en loopt u geen risico dat de pot bij vorst kapot gaat of scheurt.

Vervolgens vult u 1/3 van de pot met Hydro korrels. Dit zorgt voor een betere waterhuishouding in de pot, daardoor kan uw plant beter groeien.

Vervolgens vult u de pot met potgrond. U kunt ervoor kiezen om een laag Hydro korrels op de potgrond te strooien. Dit heeft een decoratief effect en zorgt ervoor dat de bovenste laag van de potgrond minder snel uitdroogt.

Wanneer de pot gevuld is, is deze minder makkelijk te verplaatsen door het gewicht. Zoek daarom vooraf een geschikte plek. Mocht je de pot toch willen verplaatsen (bijvoorbeeld omdat planten in de winter naar binnen moeten), gebruik bij voorkeur een trolley of til de pot met 2 personen aan de onderkant op. Til de pot niet op aan de randen, maar aan de onderkant. De randen zijn niet meer breukbestendig wanneer de pot volledig is gevuld.

Let op: Onze potten zijn alleen breukproef als de gepotte planten en hun wortels in proportie blijven. Planten met snelgroeiende wortels, zorgen voor een toenemende druk en zijn niet geschikt om in bloempotten te plaatsen. Denk hierbij aan boomsoorten, snelgroeiende planten (zoals bananenplanten) en bijvoorbeeld bamboe. Deze planten zijn voornamelijk geschikt om in de grond te plaatsen. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze serviceafdeling of vraag om advies in het tuincentrum.

Bloempot schoonmaken

Een bloempot kan natuurlijk altijd vies worden, zeker als deze buiten staat. De bloempotten kunnen makkelijk schoongemaakt worden met een zachte borstel of doek, eventueel met wat warm water en een beetje schoonmaakmiddel. Gebruik bij glanzende bloempotten bij voorkeur een zachte doek om krassen te voorkomen. Gebruik geen hogedrukreinigers of bijtende/schurende producten of producten met chloor of andere blekende middelen. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze service afdeling.