Over Capi Europe - bloempotten en plantenbakken - Capi Europe

Over Capi Europe
Capi Europe-producten moeten lang en eerlijk met de consument meegroeien, net als ons bedrijf. In 1997 startte Toine van de Ven een eenmanszaak in het Brabantse Udenhout. Hij stortte zich vol plezier op zijn betonnen en gietijzeren beelden en ornamenten. Vanuit het kleine Udenhout was het een grote stap naar het enorme Azië. Met zijn ondernemerskarakter wist Toine al snel zwaar terrazzo uit Vietnam te importeren. En nooit liet hij zijn klanten zelf de zware producten tillen.

Optimistische mensen durven vooruit te denken. Toine vertaalde de look & feel van zijn zware bloempotten, naar lichtgewicht varianten met verschillende structuren. Met zijn service, eerlijkheid en innovatie, wist Toine van Capi één van de meest unieke Europese bedrijven in bloempotten te maken. Vooruitgang zit dus in de genen van Capi Europe. Ook nu blijven wij toekomstgericht en innovatief denken en werken, vanuit onze ervaring. Ons verhaal, en dat van Toine, lijkt pas begonnen.

Vriendelijk

Capi Europe maakt vandaag de dag ongewone binnen- en buitenpotten. Onze producten staan bekend om hun lichte gewicht en unieke design, in alle soorten en maten. Om hun vorst-, UV- en vochtbestendigheid. Maar ook om de lange garanties en betaalbaarheid. Elk Capi Europe-product is uniek: te herkennen aan het hoge afwerkingsniveau en aan de natuurlijke uitstraling. Onze kunststof bloempotten zijn niet te onderscheiden van echt steen.

Zoals onze potten de bloemen en planten beschutten, vindt Capi Europe het belangrijk om het milieu te beschermen. Verantwoord produceren staat daarom voorop. Capi Europe heeft niet voor niets een oranje logo: wij werken vanuit Nederland, om onnodige transportkosten te vermijden. Voor onze Capi Tutch collectie gebruiken we recyclebaar materiaal. En wij zijn het enige bedrijf ter wereld met een nationale, eigen en unieke manier van rotatiegieten. Zo besparen we ruim 80% energie tijdens de productie. De kunststof bloempotten die we in Nederland produceren, kunt u vinden in onze Capi Tutch collectie.

Toekomstgericht

Met het terughalen van de productie uit China naar Nederland, bewijst Capi Europe milieu-, arbeidsvriendelijk en toekomstgericht te produceren. Onze designers werken nog steeds vanuit Brabant. Zij bewaken de typische Capi Europe-stijl in het Tilburgse hoofdkantoor. En op deze manier kunnen we optimaal werken aan onze kunststof plantenbakken, want de fabriek bevindt zich achter het kantoor!
Capi-medewerkers hebben de toekomst in vizier. Er zijn lange, energieke arbeidsrelaties waarin iedereen meedoet en –denkt. Zo onderzoeken onze collega’s nu de mogelijkheid om oude Capi-producten terug te nemen en te recyclen. Dankzij onze medewerkers met hart voor de zaak, werden wij genomineerd voor de BORT prijs 2014 en ontving Capi Europa steun vanuit het Stimuleringsfonds.

Verder bouwen en groeien naar de toekomst, kan niet zonder mensen. Onze klanten willen niet alleen weten waar hun aankoop vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd, maar ook wie de mensen achter Capi Europe zijn. We zijn ons bewust van de veranderende arbeidsmarkt in Nederland. Samen met leerwerkbedrijf Diamant werkt Capi Europe volop aan werkgelegenheidsprojecten. Zo helpen we langdurig werklozen en mensen met een handicap aan werkervaring en een baan.

Onderscheid

Net als in de begindagen, onderscheidt Capi Europe zich nog altijd op eerlijkheid, innovatie en service. Wij beschermen planten en bloemen met onze producten, maar groeien zelf ook door. Zo beschermen wij het verhaal van Toine van de Ven. En gaat een Capi Europe Tutch-product een leven lang verantwoord mee.