Over Capi Europe

Capi Europe maakt bijzondere design bloempotten voor binnen en buiten. Met onze verschillende stijlen en texturen is er voor iedereen een passende bloempot. Een deel van onze productie vindt plaats in onze eigen fabriek in Tilburg. Naast het eigentijdse design hebben Capi bloempotten een hoge kwaliteit. Ze licht van gewicht – ondanks het robuuste exterieur – en zijn de bloempotten weersbestendig.

Bloempotten voor in iedere tuin, ieder interieur, terras of balkon. Voor elke plant en elke stijl. Alle bloempotten hebben een eigen design en zijn beschikbaar in vele kleuren en modellen.

De historie

 
Capi Europe-producten moeten lang en eerlijk met de consument meegroeien, net als ons bedrijf. In 1997 startte Toine van de Ven een eenmanszaak in het Brabantse Udenhout. Hij stortte zich vol plezier op zijn betonnen beelden en ornamenten. Vanuit het kleine Udenhout was het een grote stap naar het enorme Azië. Met zijn ondernemerskarakter wist Toine al snel zwaar terrazzo uit Vietnam te importeren. En nooit liet hij zijn klanten zelf de zware producten tillen.

Optimistische mensen durven vooruit te denken. Toine vertaalde de look & feel van zijn zware bloempotten, naar lichtgewicht varianten met verschillende structuren. Met zijn service, eerlijkheid en innovatie, wist Toine van Capi één van de meest unieke Europese bedrijven in bloempotten te maken. Vooruitgang zit dus in de genen van Capi Europe. Ook nu blijven wij toekomstgericht en innovatief denken en werken, vanuit onze ervaring. Ons verhaal, en dat van Toine, lijkt pas begonnen.

Vriendelijk

Capi Europe maakt vandaag de dag ongewone binnen- en buitenpotten. Onze producten staan bekend om hun lichte gewicht en unieke design, in alle soorten en maten. Om hun vorst-, UV- en vochtbestendigheid. Maar ook om de lange garanties en betaalbaarheid. Elk Capi Europe-product is uniek: te herkennen aan het hoge afwerkingsniveau en aan de natuurlijke uitstraling. Onze kunststof bloempotten zijn niet te onderscheiden van echt steen.

Zoals onze potten de bloemen en planten beschutten, vindt Capi Europe het belangrijk om het milieu te beschermen. Verantwoord produceren staat daarom voorop. Capi Europe heeft niet voor niets een oranje logo: wij werken vanuit Nederland, om onnodige transportkosten te vermijden. Voor onze Capi Made in Holland collectie gebruiken we recyclebaar materiaal. En wij zijn het enige bedrijf ter wereld met een nationale, eigen en unieke manier van rotatiegieten. Zo besparen we ruim 80% energie tijdens de productie.

Toekomstgericht

 
Met het terughalen van de productie uit China naar Nederland, bewijst Capi Europe milieu-, arbeidsvriendelijk en toekomstgericht te produceren. Onze designers werken nog steeds vanuit Brabant. Zij bewaken de typische Capi Europe-stijl in het Tilburgse hoofdkantoor. En op deze manier kunnen we optimaal werken aan onze kunststof plantenbakken, want de fabriek bevindt zich achter het kantoor!
Capi-medewerkers hebben de toekomst in vizier. Er zijn lange, energieke arbeidsrelaties waarin iedereen meedoet en –denkt. Zo onderzoeken onze collega’s nu de mogelijkheid om oude Capi-producten terug te nemen en te recyclen. Dankzij onze medewerkers met hart voor de zaak, werden wij genomineerd voor de BORT prijs 2014 en ontving Capi Europa steun vanuit het Stimuleringsfonds. Ook 2018 is nu al een mooi en innovatief jaar. In Maart mocht Toine de Tilburg Trofee ontvangen en Capi is genomineerd voor de BORT en de BOV prijs 2018.

Verder bouwen en groeien naar de toekomst, kan niet zonder mensen. Onze klanten willen niet alleen weten waar hun aankoop vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd, maar ook wie de mensen achter Capi Europe zijn. We zijn ons bewust van de veranderende arbeidsmarkt in Nederland. Samen met leerwerkbedrijf Diamant werkt Capi Europe volop aan werkgelegenheidsprojecten. 

Onderscheid

Net als in de begindagen, onderscheidt Capi Europe zich nog altijd op eerlijkheid, innovatie en service. Wij beschermen planten en bloemen met onze producten, maar groeien zelf ook door. Zo beschermen wij het verhaal van Toine van de Ven. En gaat een Capi Europe Made in Holland-product een leven lang verantwoord mee.