Capi Biodiversiteit

Geef je groene levensstijl de ruimte

De tuinen in Nederland zijn steeds meer aan het verstenen. En dat is jammer, want dit zorgt ervoor dat vogels en insecten geen ruimte krijgen om datgene te doen waar ze goed in zijn. Omdat een groene levensstijl voor veel mensen wel heel belangrijk is, heeft Capi Europe een biodiversiteitscollectie ontworpen. Met de vogelhuisjes, het voederbakje en het bijenhotel creëer je snel en eenvoudig een eigen biodiversiteitshoekje. En je tuin knapt er ook nog eens van op! Dieren blij, jij blij!

Gebruiksgemak, duurzaamheid en design: drie woorden die op het lijf geschreven zijn van de nieuwe biodiversiteitscollectie van Capi Europe. Voor iedereen die de natuur een warm hart toedraagt of die aan zijn groene levensstijl nog meer uiting wil geven, ontwierp Capi Europe een mooie biodiversiteitscollectie. Tover jouw tuin in een handomdraai om tot biodiversiteitsplek. Hoe? Heel gemakkelijk: plaats het vogelhuisje, het bijbehorende voederbakje en het bijenhotel op de meest gunstige plekken in je tuin; voordat je het weet word je ’s ochtends gewekt door fluitende vogels in plaats van het indringende geluid van de wekker.

100% recyclebaar en natuurlijke materialen
Omdat groen bezig zijn verder gaat dan een goed idee, heeft Capi Europe ervoor gekozen om alle accessoires uit de biodiversiteitscollectie 100% recyclebaar en van natuurlijke materialen te maken. Dat is dus op een hele verantwoorde manier bezig zijn met biodiversiteit creëren in je tuin. Daarnaast zijn alle accessoires stuk voor stuk knap om te zien. Win-win-win!

Het oog wil ook wat

Natuurlijk is het prettig dat de biodiversiteitscollectie zo gemakkelijk toepasbaar is in onze tuinen en rondom onze kantoren. En ook het duurzame karakter van de accessoires scoort hoog op het wensenlijstje. Maar dat neemt niet weg dat we niet ook heel graag naar iets moois kijken. Het design van de collectie is met zorg vormgegeven. De looks van de verschillende biodiversiteitsaccessoires laten zich beste omschrijven als clean en warm. Ze vallen op dankzij hun eenvoudige, maar recht voor hun raap uiterlijk. Daarnaast zijn alle accessoires in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. Kies voor uniformiteit en ga voor één en dezelfde kleur of mix de kleuren voor een speels effect.

Uitgelicht: het vogelhuisje

De vogelhuisjes zijn niet alleen fraai om te zien, maar ook erg functioneel. Zo heeft ieder vogelhuisje een speciale opening die verschillende vogelsoorten aantrekt. Het vogelhuisje met de ovale vorm kan het nieuwe (t)huis worden van bijvoorbeeld een gekraagde roodstaart of een ringmus. Het vogelhuisje met een ronde opening is juist favoriet bij vogelsoorten als de pimpelmees of boomklever. Vogelhuisje nummer drie, half open, is geschikt voor onder andere de roodborst en de witte kwikstaart. Kies het vogelhuisje dat het meest geschikt is voor jouw tuin, kijk voor de ideale plek op capi-europe.com, en bedenk welke kleur het beste bij jouw groene omgeving past. Wordt het antraciet, wit of bruin?

Meer over: het voederbakje

Niets is zo ontspannend om naar te kijken dan een vogel die zich tegoed doet aan zijn lievelingsvoedsel. Vind jij dit ook, maar zie je het niet zitten om allerlei strengen met vet- en mezenbollen in je tuin op te hangen? Hang dan dit unieke en multifunctionele voederbakje -verkrijgbaar in de kleuren antraciet, wit of bruin- op. Het bakje biedt genoeg plek voor verschillende soorten voedsel, zodat iedere bezoeker aan zijn trekken komt. Kijk op capi-europe.com op welke plek in de tuin dit voederbakje het beste tot zijn recht komt.

In de spotlights: het bijenhotel

Wil je niet iedere dag bedden verschonen en ontbijtjes maken, maar wel een hotel runnen? Ga dan voor een bijenhotel. Met het plaatsen van een bijenhotel in je tuin bescherm je de solitaire bij en help je hem bij zijn voortplanting. Dat is goed voor de natuur en de biodiversiteit. High five! Door de verschillende groottes van bamboestokjes en gaten in het frontje is de ideale omgeving voor deze bijen nagebootst. Ook het bijenhotel is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar: antraciet, wit of bruin. Hulp nodig bij het bepalen van de ideale plek voor dit hotel? Op capi-europe.com vind je alle tips en aanwijzingen die van jouw bijenhotel een goedlopende business maakt.

Doe je mee?

Je leest het: groen doen is niet moeilijk. Met een paar (mooie!) biodiversiteitsaccessoires uit de biodiversiteitscollectie van Capi Europe help je in een paar simpele stappen dier en natuur. Daarnaast word jij blij van al dat fluitende bezoek en krijgt je tuin een design upgrade. Nu nog bedenken in welke kleuren de accessoires het beste tot hun recht komen in jouw groene omgeving. Misschien nog wel het meest lastige gedeelte van dit verhaal…