Binnenkijken bij…

… Lynda van lyndahome

www.eenkleinstukjevanmij.nl
@lyndahome

De tuin van Lynda

Onze tuin is niet groot, een redelijk standaard rijtjestuin eigenlijk, met daarin ook nog een houten tuinhuisje. We hebben een overkapping aan de achterkant van het huis en daarmee heb ik drie plekken weten te kunnen realiseren waar we kunnen zitten. Door gewoon planten in potten dwars op de looproute naar de poort te zetten creëer je een soort extra ‘kamertje’, een fijn plekje waar je even lekker in het zonnetje je ogen dicht kunt doen.

Buiten in de tuin heb ik wel wat bloeiende planten maar niet meer zo gek veel, ik hou eigenlijk niet van alle uitbundige bloeiers, ook niet voor binnenshuis. Ik hou van groot en (grijs)groen en weelderig en sleep ook gewoon mijn buitenplanten naar binnen als het moet of kan.

Ik vind de combinatie zwart, wit groen en hout erg mooi en tijdloos. Grassen die wuiven in de wind, bladeren van de dakplataan die voor een fijne schaduwplek zorgen, de looks van de olijf- en vijgenboom, meer heb ik niet nodig! Aangevuld met wat fragiele witte bloemetjes van de wilde knoflook of de uitslovers van de Café au Lait (dahlia) is het in onze rijtjestuin echt een feestje!