Garantie

Capi Europe geeft op elk product een garantie van 3 jaar of 10 jaar op productiefouten. De potten die in Nederland geproduceerd worden, zijn voorzien van 10 jaar garantie op productiefouten. Alle overige producten van Capi Europe hebben een garantie van 3 jaar op productiefouten.

Heb je een vraag?

Mail of bel dan een van onze Servicemanagers.

We zijn als bedrijf aan het groeien: meer klanten, meer verkochte potten en ook meer medewerkers. Dit betekent ook dat we meer vragen ontvangen.

Bij Capi Europe vinden we het belangrijk om onze klanten goed en snel van dienst te zijn. Om jullie vragen nog sneller te kunnen beantwoorden hebben we onze servicemanagers. Zij zorgen ervoor dat je vraag gehoord is en gaat op zoek naar het beste antwoord of een oplossing voor je probleem.

Zij zijn bereikbaar per e-mail en telefoon.
E-mail: service@capi-europe.com 
Telefoon: +31 (0)6 34 48 98 10

Made in Holland

Made in Holland bloempotten

Nederlandse productie, oftewel Made in Holland producten, kun je herkennen aan de oranje binnenkant van de bloempot.

Alle potten die in Nederland worden geproduceerd, zijn bij levering niet voorzien van een afwateringsgat. Dit heeft als voordeel dat je de bloempot ook binnen in het interieur kunt gebruiken. Mocht je de pot buiten in de tuin, op het balkon of op het terras willen plaatsen, zorg dan dat u de bloempot voorziet van een afwateringsgat. Zo’n gat heeft idealiter de grootte van een twee euro muntstuk. Het overtollige water dat de bloempot dan opvangt door bijvoorbeeld regen, kan op deze manier weglopen uit de pot. Na het aanbrengen van een afwateringsgat is de pot ook bestand tegen vorst.

Dutch Design, Made in China

Voor de overige bloempotten en plantenbakken van Capi Europe geldt dat de meeste potten vorstbestendig zijn. Dit geldt enkel wanneer de pot is voorzien van een afwateringsgat. Het is echter wel belangrijk dat de pot bij vorst van de grond staat. Wanneer de pot geen pootjes heeft dan dient de pot bij vorst op een plank of onderzetter geplaatst te worden. Zorg er daarnaast voor dat het gat onderin de pot vrij blijft zodat er geen water in de pot kan blijven staan. Water zet bij vorst uit en kan er voor zorgen dat de pot scheurt of barst.

De mini potjes voor in het interieur worden met de hand gemaakt en zijn hierdoor niet gegarandeerd 100% waterdicht. Het is belangrijk dit thuis eerst te testen.

Vultip

Zorg ervoor dat het gat in de bodem niet verstopt kan raken. Dit kan door gaas op de bodem te leggen. Zo kan het water weglopen en loop je geen risico dat de pot bij vorst kapot gaat of scheurt. Vervolgens vul je 1/3 van de pot met Hydrokorrels. Dit zorgt voor een betere waterhuishouding in de pot waardoor de plant beter kan groeien. Vervolgens vul je de pot met potgrond. Je kunt ervoor kiezen om een laag Hydrokorrels op de potgrond te strooien. Dit heeft een decoratief effect en zorgt ervoor dat de bovenste laag van de potgrond minder snel uitdroogt.

Wanneer de pot gevuld is, mag je de pot niet meer verschuiven. Door het gewicht van de Hydrokorrels en potgrond zou de pot hierdoor kunnen scheuren.

Let op: Onze potten zijn alleen breukproef als de gepotte planten en hun wortels in proportie blijven. Planten met snelgroeiende wortels, zorgen voor een toenemende druk en zijn niet geschikt om in bloempotten te plaatsen. Denk hierbij aan boomsoorten, snelgroeiende planten (zoals bananenplanten) en bijvoorbeeld bamboe. Deze planten zijn voornamelijk geschikt om in de grond te plaatsen. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze serviceafdeling of vraag om advies in het tuincentrum.