5 lentetips van romeo sommers en Capi Europe
5 lentetips
van Romeo

Trendwatcher en groenstylist Romeo Sommers is een creatieve geest met een verfrissende kijk op (groen)trends. Met deze 5 lentetips én zijn platform Green Your Day wil Romeo mensen stimuleren om zelf aan de slag te gaan met planten en bloemen.

Zijn missie: iedereen laten ervaren hoe leuk het is om met bloemen en groen te werken. Romeo is er namelijk van overtuigd dat iedereen groene vingers heeft.

Tip # 1
Klaar voor de lente!

Om de tuin klaar te maken voor de lente, kun je na de vorstperiode de afgestorven bladeren en stengels van de vaste planten afknippen. Wees hierbij wel voorzichtig dat je de jonge uitlopers niet beschadigt. Voorjaarsbloeiers zoals Forsythia laat je nog lekker met rust, die snoei je na hun bloei. Let op: nachtvorst kan zich nog tot half mei voordoen.

Tip # 2
Uitgebloeide bloembollen

De bloemen en bladeren van bloembollen kun je met rust laten tot ze vergeeld zijn: dan kun je ze verwijderen. Een uitzondering hierop zijn narcissen: bij narcissen moet je wel de uitgebloeide bloemen verwijderen omdat ze anders te veel energie gebruiken voor de zaadvorming.

Tip # 3
Het terras snel gezellig maken

Door op strategische plekken op het terras, bijvoorbeeld de plekken waar je op uitkijkt vanuit huis, mooie potten te zetten met bloeiende planten is je terras in een handomdraai weer gezellig!

Videotip: 1-2-3 Capi Creatie-box

Green Your Day heeft de creatiebox bedacht. Je kiest een creatie van Romeo die je graag zelf zou willen maken, bestelt de creatiebox met daarin alle materialen die je nodig hebt voor dit bloemstuk en je kunt thuis lekker aan de slag. In de bijbehorende miniworkshop die je via deze site kunt volgen, legt Romeo precies uit hoe je de creatie maakt. Je zult ontdekken dat je veel meer kunt dan je denkt. En natuurlijk hopen we dat het je inspireert om in de toekomst nog veel vaker aan de slag te gaan met bloemen en groen.

Klik hier om de creatiebox te bestellen
http://www.greenyourday.nl/online-inspiratie/shopping/capi-creatie-fris-en-zuiver/

Tip # 4
Winterviooltjes in de zomer!?

Indien je lang wilt genieten van de winterviooltjes in de tuin is het belangrijk dat je regelmatig de uitgebloeide bloemen weghaalt voordat ze nieuw zaad vormen. De vorming van zaad kost veel energie en gaat ten koste van de bloei van nieuwe bloemen. Bovendien is het belangrijk dat wanneer de violen in een pot staan, je ze eenmaal in de maand een beetje plantenvoeding geeft. Wanneer je dit doet kan je zelfs tot in de zomer van winterviolen genieten!

Nieuw: Jouw Lente
Een vouwmagazine met o.a. 30 frisse pot-plant combinaties.
Gratis verkrijgbaar in de betere tuincentra

Tip # 5
Tips voor planten in pot

Zorg dat het water goed uit de pot kan weglopen. Wanneer de grond in de pot te nat is kunnen de wortels van de planten gaan rotten waardoor de plant zal sterven. Daarnaast is het belangrijk de planten in de pot regelmatig water te geven. Dit is niet alleen goed voor de plant, je houdt zo namelijk ook de potgrond vochtig. De bloemen/planten die in de volle zon staan mag je wat vaker verwennen met water. Kies de juiste potgrond voor de plant: dit zorgt ervoor dat de plant voor de eerste paar maanden voldoende voedingsstoffen tot zich kan nemen.